ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ <<ΚΑΘΑΡΑΚΗΣ>> ΚΙΤ GS00040 = ΑΝΙΧΝΕΥΤΗΣ ΗΛΕΚΤΡΟΜΑΓΝΗΤΙΚΟΥ ΠΕΔΙΟΥ

                                                                                                           

                                                                               

Το κύκλωμα αυτό είναι ευαίσθητο στην ακτινοβολία πεδίων χαμηλών συχνοτήτων. Μπορεί να ανιχνεύσει από μερικά ΗΖ μέχρι αρκετά ΚΗΖ. Για παράδειγμα μπορεί να ανιχνεύσει την λειτουργία ενός μετασχηματιστή σε απόσταση μέχρι και 10εκ. Με ένα ζευγάρι κοινά ακουστικά μπορούμε να ακούσουμε το σήμα (θόρυβο) αυτό, όπως τα 50 ΗΖ του δικτύου που ακούμε καθαρά πλησιάζοντας το αισθητήριο ανίχνευσης σε μια λάμπα πυρακτώσεως σε λειτουργία.

Μπορούμε επίσης με μεγάλη ευκολία να βρούμε τα ηλεκτρικά καλώδια που βρίσκονται πίσω από τοίχους εφόσον υπάρχει ρεύμα. Έτσι να τρυπάμε και να σκάβουμε με ασφάλεια. Η ευαισθησία του ρυθμίζεται από ένα τρίμμερ έτσι ώστε να ακούμε και ισχυρά ηλεκτρομαγνητικά πεδία.

Η συσκευή χρησιμοποιείτε σε Επαγωγές, κατασκευές και έλεγχο πομπών χαμηλών συχνοτήτων, οδήγηση μετασχηματιστών για υψηλή τάση, Έλεγχος λειτουργίας των μετασχηματιστών, ισχύς εναλλασσόμενου ρεύματος από στύλους ή πυλώνες της ΔΕΗ κτλ. Το Led θα ανάψει μόνο όταν το πεδίο είναι τόσο ισχυρό και ικανό ώστε να προκαλέσει προβλήματα υγείας με την παρατεταμένη παραμονή κάποιου εκεί που το αισθητήριο L1 ανιχνεύει. Μπορείτε να καταργήσετε το LED και στην θέση του να τοποθετήσετε ένα μιλιαμπερόμετρο (mA). Έτσι δίνεται η δυνατότητα να διαβάσετε την σκάλα του οργάνου και να βαθμολογήσετε  τιμές ισχύος. Τάση λειτουργίας 9V από μπαταρία.

 

Λιαν.Τιμή 15,24

                                                                                                        ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ