ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ <<ΚΑΘΑΡΑΚΗΣ>> ΚΙΤ GS00030 = 2 LEDS ΠΟΥ ΑΝΑΒΟΣΒΗΝΟΥΝ

                                                                                                          

                                                                              

Η κατασκευή είναι αρκετά απλή και υλοποιείται  γύρω από το γνωστό χρονιστή  555. Το ολοκληρωμένο αυτό κατασκευάστηκε πρώτη φορά από Signetics την το 1972. Η έξοδος του στο κύκλωμα αυτό αλλάζει συνεχώς κατάσταση Low & High με συνέπεια να αναβοσβήνουν και τα αντίστοιχα LEDS (πράσινο και κόκκινο). Οι παλμοί που παράγει το κύκλωμα αυτό είναι τετραγωνικοί (Square Waves) και η λειτουργία του ασταθής. Μέσα στο κίτ θα βρείτε και οδηγίες πώς να αλλάξετε το φάσμα  συχνοτήτων, αναλαμπών των LEDS εκτός από το τρίμμερ που την αλλάζει στα όρια που έχουν οριστεί.

Το κύκλωμα μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε μέρη που χρειάζεται σήμανση. Στο σκοτάδι αποσπά εύκολα την προσοχή. Μπορούν να συνδεθούν κι άλλα LEDS παράλληλα με αυτά που υπάρχουν αρκεί το ρεύμα που τραβάνε να μην ξεπερνά τα 200 mA. Τα LEDS αυτά μπορούν να αντικατασταθούν  με άλλα υψηλής φωτεινότητας για καλύτερη απόδοση. Μαζί με χριστουγεννιάτικα στολίδια, καθώς και σε βιτρίνες για να αποσπούν την προσοχή. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί ακόμα ως Tester για άλλα ολοκληρωμένα 555 καθώς και σε θεραπείες χαλάρωσης όπως Craniotherapy (ψάξε στο Internert) κ.α.

Τάση λειτουργίας 9V από μπαταρία. Στίς οδηγίες κατασκευής μέσα στο κιτ θα βρείτε πώς με ένα εύκολο κύκλωμα που μπορείτε να φτιάξετε έξτρα άν θέλετε τα 2 LEDS να γινουν 40 ή περισσότερα LEDS!!! και με τάση 12V

 

Λιαν.Τιμή 12,80

 

                                                                                                              ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ