ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΕΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΕΣ <<ΚΑΘΑΡΑΚΗΣ>> ΚΙΤ GS00020 = ΡΥΘΜΙΖΟΜΕΝΟ ΤΡΟΦΟΔΟΤΙΚΟ 1,8V - 27V / 1,2Α

                                                                                                   

                                                                           

Το κύκλωμα αυτό είναι πολύ απλό στην κατασκευή του. Πρόκειται για ένα σταθεροποιημένο τροφοδοτικό όπου μπορούμε να αλλάξουμε την τάση εξόδου του από 1,8V έως 27V και λίγο ακόμη παραπάνω. Το μέγιστο ρεύμα που θα τραβήξετε για τις διάφορες συσκευές - κατασκευές σας είναι 1.2Α. Αν χρησιμοποιείτε αυτή την οριακή ένταση για μεγάλα χρονικά διαστήματα θα πρέπει να τοποθετήσετε μεγαλύτερη ψύχτρα στο μοναδικό ολοκληρωμένο ανορθωτή LM317 που θα έχει ήδη θερμανθεί υπερβολικά. Η ρύθμιση της επιθυμητής τάσης γίνεται με το ποτενσιόμετρο Ρ1. Θα χρειαστείτε ακόμα ένα μετασχηματιστή 220V/24V/2A, ασφαλιοθήκη, ασφάλεια και ένα διακόπτη, όπως μια κανονική συσκευή για να μπει σε λειτουργία. Είσοδος 24V εναλλασσόμενα από μετασχηματιστή.

Θα γίνει σίγουρα το δεξί σας χέρι στο εργαστήριο. Μπορείτε να τροφοδοτήσετε πάρα πολλές συσκευές, καθώς να δοκιμάζετε και τις δικές σας κατασκευές.   

 Καλό θα είναι να τοποθετηθεί σε ένα μικρό μεταλλικό ή πλαστικό κουτί. Εάν υπάρχει χώρος μπορείτε να συνδέσετε σε σειρά με την έξοδο και ένα μικρό βολτόμετρο πίνακα. Με αυτόν τον τρόπο μπορείτε να επιτηρείτε την τάση ρυθμίζοντας την έξοδο του συνεχώς.

 

Λιαν.Τιμή 20,00

                                                                                                             ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ